PRIVACYVERKLARING 

Identiteit
Deze privacy- en cookieverklaring wordt gebruikt door Jeugd Vakantiepaspoort, Gemeente Rotterdam, voor de website jeugdvakantiepaspoort.nl.

Ons adres
Rotterdampaswinkel (Jeugd Vakantiepaspoort), Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam
Ons telefoonnummer: 14 010
Ons e-mailadres: info@jeugdvakantiepaspoort.nl

Algemeen
Wij achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt. In deze verklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig door te nemen.

Beveiliging
Wij spannen ons in om de website te beveiligen tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens. Wij doen dit bijvoorbeeld door middel van SSL beveiligde verbindingen. Het is jouw verantwoordelijkheid de apparatuur waarmee je onze website bezoekt en gebruikt te beveiligen, bijvoorbeeld met een virusscanner.

Persoonsgegevens
Door het gebruik van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn: gegevens die direct of indirect naar je te herleiden zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de verkregen persoonsgegevens alleen voor de doeleinden waarvoor wij de gegevens van jou ter beschikking hebben gekregen.

Mailing
We sturen je een functionele bevestigingsmail ter bevestiging van het aanmaken van je Online Paspoort. Verder verwerken wij jouw gegevens voor statistische doeleinden. Zo kunnen wij algemene inzichten verkrijgen, bijvoorbeeld demografische inzichten.

Wij verzamelen jouw persoonsgegevens om een relevant profiel op te bouwen waarmee wij onze service verbeteren. We kunnen je mailings sturen om je te adviseren over het gebruik van het Jeugd Vakantiepaspoort.

Met dit profiel kunnen wij relevante advertenties tonen, favorieten suggesties doen en het bestemmingen aanbod afstemmen op jouw interesse a.d.h.v. jouw paspoortgebruik. Deze informatie verzamelen wij aan de hand van bijvoorbeeld jouw websitebezoek, paspoortgebruik en het gebruik van de ‘Mijn online paspoort’-omgeving.

De grondslag voor het opbouwen van een profiel is in dit geval het behartigen van een gerechtvaardigd belang: wij kunnen jou betere content en bestemmingen bieden, de gebruiksvriendelijkheid verhogen en onze service verbeteren.

Wij verwerken niet meer gegevens dan noodzakelijk is voor dit doel, en jouw belangen, grondrechten en fundamentele vrijheden worden niet geschaad.

Verstrekking derden
Wij kunnen derden inschakelen om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Deze derden worden in dat geval ‘verwerkers’ genoemd. Deze verwerkers handelen steeds onder onze verantwoordelijkheid en mogen de persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden aanwenden. Wij hebben met deze derden verwerkersovereenkomsten gesloten.

Het gaat dan om onze hosting provider en leveranciers van online tools. Met deze online tools kunnen wij de website-ervaring verbeteren.

Van de volgende derden maken we gebruik van diensten waarmee of waarin persoonsgegevens verwerkt worden:

  • Google Analytics
  • Facebook
  • Crazyegg
  • Hotjar
  • Mailchimp
  • Hosting en Database; Amazon

Persoonsgegevens kunnen buiten de E.U. of E.E.R. verwerkt worden. Het gaat dan meestal om de Verenigde Staten. Wij dragen er zorg voor dat de derden die jouw persoonsgegevens verwerken Privacy Shield-gecertificeerd zijn of werken met de modelcontracten van de E.U. voor doorgifte.

Websites of diensten van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites of diensten van derden die door middel van links, of anderszins aan onze website verbonden of gekoppeld zijn. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaringen of andere (algemene) voorwaarden van deze websites of diensten te lezen, alvorens de websites of diensten van deze derden te gebruiken.

Vragen, recht van inzage, correctie en verwijdering
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens, kun je ten allen tijde contact opnemen met de Gemeente Rotterdam. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

Je hebt ingevolge de AVG de volgende rechten:

  • Het recht om inzage van en rectificatie of wissing van de persoonsgegevens of beperking van de verwerking, alsmede het recht om tegen (verdere) verwerking bezwaar te maken.
  • Het recht om jouw gegevens mee te nemen en/of over te dragen.
  • Indien de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.
  • Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons.

Wijzigingen
Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring op ieder moment te wijzigen. Raadpleeg daarom regelmatig deze tekst om zeker te weten dat je kennis hebt genomen van de laatste versie.

COOKIE-VERKLARING

Algemeen
Op deze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met de pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door naar jouw browser op jouw apparaat waarmee je onze website gebruikt/bezoekt, wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. In deze cookieverklaring lichten wij toe wat dit voor jou betekent.

Functionele cookies
Onze website plaatst sessiecookies. Deze sessiecookies worden standaard gebruikt door de programmeertaal waarmee onze website is geprogrammeerd. Deze sessiecookies zorgen vooral voor een makkelijk en ongestoord gebruik van de website. De sessiecookies worden automatisch van jouw apparaat verwijderd als je de browser sluit. Als de website functionaliteit bevat om in te loggen, kan de website aan de hand van een (sessie)cookie detecteren of je ingelogd bent.

Analytische cookies
Op onze website worden cookies geplaatst van verschillende bedrijven zoals Google en bijvoorbeeld Hotjar. Wij gebruiken deze diensten om analyze te doen over bezoekersgedrag om de website functioneel te verbeteren en marketing activiteiten beter af te stemmen om gebruikersbehoeften. Wij hebben met verwerkersovereenkomsten gesloten met deze analyze bedrijven.

Marketing cookies
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders 'marketing cookies’ op jouw apparaat. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van je online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo relevant mogelijk zijn voor jou.

Tool Naam cookie Omschrijving Domein Type cookie Bewaartermijn
Jeugd Vakantiepaspoort XSRF-TOKEN Voor het bijhouden van gebruikersacties zoals het gebruik van filters en favorieten toevoegingen. jeugdvakantiepaspoort.nl Functionele cookie Sessie
Google. Inc _ga Met Google Analytics meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze sites te verbeteren. Zonder dit cookie missen we jouw data. Hierdoor zien we niet hoe je onze sites gebruikt en zul je langer moeten wachten op verbeteringen. jeugdvakantiepaspoort.nl Functionele cookie 2 jaar
Jeugd Vakantiepaspoort laravel_session Voor het bijhouden van gebruikersacties zoals het gebruik van filters en favorieten toevoegen. jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookies 1 jaar
Hotjar _hjIncludedInSample Met Hotjar kunnen we op basis van o.a. heatmaps zien hoe de website wordt gebruikt. Deze sessie cookie zorgt ervoor dat Hotjar weet welke bezoeker moet worden inbegrepen bij het samenstellen van een Heatmap jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 1 jaar
Crazyegg _ceg.s Sessies van bezoekers jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 3 maanden
Crazyegg _ceg.u Volgt bezoekers op de jeugdvakantiepaspoort.nl jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 3 maanden
Crazyegg _ceir Houdt bij of een bezoeker onze website eerder heeft bezocht jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 5 jaar
Google. Inc __utma Google Analytics jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 2 jaar
Google. Inc __utmz Google Analytics jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie half jaar
Google. Inc _gat Met Google Analytics meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze sites te verbeteren. Zonder dit cookie missen we jouw data. Hierdoor zien we niet hoe je onze sites gebruikt en zul je langer moeten wachten op verbeteringen. jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie 24 uur
Google. Inc _gid Slaat een unieke gebruikerssessie-ID op. jeugdvakantiepaspoort.nl Analytische cookie Na einde sessie
Facebook fr Met deze cookie wordt je bezoek vanuit Facebook gemeten en kunnen we een profiel opbouwen om een relevante advertenties te tonen op Facebook, Instagram en websites van derden. jeugdvakantiepaspoort.nl Marketing cookie 90 days


Vragen, recht van inzage, correctie en verwijdering
Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens, kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

Meestal kun je cookies wissen via de instellingen van je browser. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is te vinden in de instructies en/of met behulp van de helpfunctie van je browser.

Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

Wijzigingen
Wij behouden ons het recht voor deze cookieverklaring op ieder moment te wijzigen. Raadpleeg daarom regelmatig deze tekst om zeker te weten dat je kennis hebt genomen van de laatste versie.

Gepubliceerd: 09 juli 2018